Юридические Новости
05.01.2021
Затверджено нові протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування
Постановою Головного державного санітарного лікаря України № 57 від 30.12.2020 року затверджено нові протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), у зв’язку з чим Головного державного санітарного лікаря № 32 від 02.06.2020 року "Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" втратила чинність.
Новими правилами передбачено, що організація роботи та обслуговування в закладах громадського харчування має здійснюватися відповідно до вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів і з урахуванням цих протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби.
Серед інших вимог, встановлених постановою до приміщень закладів громадського харчування, до персоналу та відвідувачів таких закладів, у закладах громадського харчування, що здійснюють обслуговування в приміщенні забороняється:
- самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу представника персоналу закладу;
- функціонування дитячих кімнат;
- проведення заходів, визначених Кабінетом Міністрів України;
- приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
- функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами.
Відповідно до Постанови № 57 відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на керівника та/або адміністратора закладу.
Все Новости